14 jul t/m 15 jul 2018

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

4 jun 2018

Een eldorado voor de liefhebber Rare Planten Dagen gemist?

Rare Planten Dagen gemist?

Heb je de Rare-Planten-Dagen gemist? Veel exoten, jungleplanten, boomvarens en botanische rariteiten zijn ook de komende weken te krijgen op de kwekerij. Je bent van harte welkom op dinsdag t/m zaterdag en de 1e en 3e zondag van de maand. Deze maand zijn we overigens iedere zondag open, dus ook zondag 17 juni.

Daarnaast kijken we nu al uit naar de grote Exotenmarkt die we op 18 en 19 augustus organiseren. Verschillende kwekers en verzamelaars bieden dan bij ons op de kwekerij hun favoriete exoten aan. Noteer de data dus al vast.

    

 

De jungle in Meeden

Een minibeekje kronkelt tussen Colocasia's (olifantsoren), Fatsia's, bananen, boomvarens en siergembers, die prachtig combineren met winterharde bodembedekkers als Epimediums, Hosta's, diverse siergrassen, varens en Heuchera's. We zijn in de jungletuin met z'n vele, vaak ook winterharde, exoten Bezoekers reageren opgetogen over de heel bijzondere sfeer en de rijkdom aan (blad)kleur. De meeste planten die we hebben gebruikt, zijn uiteraard ook verkrijgbaar op de kwekerij.

 

Schaduwplanten in the picture

Op de kwekerij schenken we ook veel aandacht voor Podophyllums (Dysosma), Epimediums (elfenbloem), Polygonatums (Salomonszegel), Pinellia's, Asarums en andere schaduwplanten.

Voor een plek in de zon zijn de monumentale Tetrapanax (rijstpapierplant), de zuurstokrood-gesteelde Beschorneria, de elegante Dierama's en tal van andere schoonheden interessant.

Van harte welkom!

Open: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis