18 dec t/m 16 mrt 2018

Winter sluiting tot 17 maart

17 mrt t/m 18 mrt 2018

Start van het tuinseizoen 2017 Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Steekspades en Clematissen, snoeischaren en vroeg-voorjaarsbloeiers, tuinhandschoenen en Italiaanse kruiden, kastanjehouten hekwerk en zaden. Daar draait het allemaal om tijdens onze feestelijke seizoensopening op zaterdag 17 en zondag 18 maart. We geven informatie over goed tuingereedschap, de inrichting van de tuin, het oplossen van tuinproblemen en het snoeien van bomen en heesters. Met onder meer snoeidemonstraties in de boomgaard om 11.30 en 14.30 uur. Maar we presenteren ook fraaie collecties Clematis en Italiaanse kruiden, vroeg-voorjaarsbloeiers, fruitbomen en zaden.

 

Spork, Felco en kastanjehouten hekwerk

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder de dubbeltandige bladharken, nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeigereedschappen en Opinel-tuin- en zakmessen. Daarnaast hebben we weer veel kastanjehouten hekwerk op voorraad, in onze ogen nog altijd één van de fraaiste vormen van erfafscheidingen.

 

Clematis, kruiden, fruitbomen en zaden

Op het terras kun je genieten van honderd soorten Clematis en heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere Italiaanse kruiden.

Helleborussen, verwilderingscyclamen, Brunnera’s, Epimediums en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer. Bij binnenkomst stuit je op onze fraaie collectie vruchtbomen in pot. Je hebt nog ongeveer een maand de tijd om bomen te planten. In de boerderij kun je een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

 

Demonstraties en tuinontwerp

Beide dagen

10.00-17.00        Persoonlijke instructie ‘Bijzondere tuingereedschappen’

10.00–12.30       Informatie over het laten maken van tuinontwerp of beplantingsplan

13.00                  Demonstratie 'Gebruik nieuwe gereedschappen in de voorjaarstuinen

11.30  en 14.30  Snoeidemonstratie   

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis

Je bent hartelijk welkom!