10 jun t/m 11 jun 2017

Rare Planten Dagen

10 jun t/m 11 jun 2017

Een eldorado voor de liefhebber Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn.

We verzamelen al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.

Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Paul Shirley, Lars Ulsamer en Jutta's Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

 

Schaduwplanten in the picture

Dit jaar hebben we onder meer een prachtige collectie nieuwe Podophyllums (Dysosma), Epimediums (elfenbloem), Polygonatums (Salomonszegel), Asarums en andere schaduwplanten.

Voor een plek in de zon zijn de monumentale Tetrapanax (rijstpapierplant), de zuurstokrood-gesteelde Beschorneria, de botanische Pelargoniums en tal van andere schoonheden interessant.

Juist dit jaar hebben we heel veel nieuwe planten die we de afgelopen jaren hebben verzameld eindelijk vermeerderd. Laat je verrassen.

 

Rondleidingen door de tuinen

In de schaduwtuinen zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad) en klimmende monnikskap (Aconitum) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin en de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen.

Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

 

Gastkwekers

De uit Engeland afkomstige, maar in NL wonende kweker Paul Shirley is dit weekend te gast en presenteert een bijzondere collectie Impatiens, succulenten en andere zeldzaamheden. Jutta's Staudengarten neemt onder meer bijzondere tuinorchideeën mee naar Meeden. Lars Ulsamer komt met bijzondere schaduwplanten.

 

Mediterraan terras met teas & scones

Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.

Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.

Van harte welkom!

Open: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis