1 apr t/m 21 mei 2018

April + Mei Maand van de Elfenbloem

9 jun t/m 10 jun 2018

Een eldorado voor de liefhebber Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Maar ook indrukwekkende boomvarens, siergembers, bananen, Canna's en andere jungleplanten hebben we in ons hart en in onze collectie gesloten.

Deze ‘schatten’ en die van verschillende gastkwekers zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

De jungle in Meeden

Een minibeekje kronkelt tussen Colocasia's (olifantsoren), Fatsia's, bananen, boomvarens en siergembers, die prachtig combineren met winterharde bodembedekkers als Epimediums, Hosta's, diverse siergrassen, varens en Heuchera's. We zijn in de jungletuin met z'n vele, vaak ook winterharde, exoten Bezoekers reageren opgetogen over de heel bijzondere sfeer en de rijkdom aan (blad)kleur. De meeste planten die we hebben gebruikt, zijn uiteraard ook verkrijgbaar op de kwekerij,

Schaduwplanten in the picture

Tijdens de Rare-Planten-Dagen is er ook veel aandacht voor Podophyllums (Dysosma), Epimediums (elfenbloem), Polygonatums (Salomonszegel), Asarums en andere schaduwplanten.

Voor een plek in de zon zijn de monumentale Tetrapanax (rijstpapierplant), de zuurstokrood-gesteelde Beschorneria, de botanische Pelargoniums en tal van andere schoonheden interessant.

Rondleidingen door de tuinen

Andries Bierling geeft op beide dagen om 11.30 uur en om 14.30 uur een rondleiding door de tuinen, waarbij hij veel vertelt over de toepassing van de plantensoorten die we tegen komen. Natuurlijk gaan we door de jungletuin. In de schaduwtuinen zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad) en klimmende monnikskap (Aconitum) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin en de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten.

 

Mediterraan terras met teas & scones

Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.

Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.

Van harte welkom!

Open: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis