11 jun t/m 12 jun 2022

Rare Planten Dagen

Agenda

11 jun t/m 12 jun 2022

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

 

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 11 en zondag 12 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Ook presenteren diverse gastkwekers hun bijzondere collecties.

Op beide dagen worden rondleidingen gehouden door de tuinen.

Open van 10 tot 5. Toegang is gratis. Welkom!

lees meer
16 jul t/m 17 jul 2022

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Tijdens de Midzomerplantenmarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Daarnaast hebben we een aantal bijzondere gasten.

Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Echinacea-veredelaar Marco van Noort houdt zaterdag een lezing in de prairietuin. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Daarnaast zijn er diverse standhouders met o.m. sieraden, schilderijen, kruiden en oliën etc. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante gepresenteerd.

lees meer
13 aug t/m 14 aug 2022

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 13 en 14 augustus voor de vijfde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

We kijken zelf enorm uit naar dit evenement. Samen met 15 collega-kwekers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren we een unieke collectie van exoten en botanische rariteiten. Een must voor liefhebbers van planten met een exotische uitstraling die het in ons klimaat toch goed kunnen doen. Dè gelegenheid ook om nieuwe soorten te bemachtigen.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer