24 apr t/m 25 apr 2021

Alternatieve Planten Dagen

20 mrt t/m 21 mrt 2021

Met aangepast programma Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

 

Met aangepast programma

Tijdens de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen presenteren we ambachtelijke tuingereedschappen, 117 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Fritillaria, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

NB In verband met de huidige corona-situatie komen de eerder aangekondigde snoeidemonstraties en rondleidingen, evenals het tuinontwerpspreekuur te vervallen. Ook is er geen uitgebreide catering. De èchte hoofroldspelers, de Clematissen, de kruiden en de gereedschappen, zijn echter in grote getale aanwezig.

De verkoop is volledig buiten. Alleen voor de zaden kunnen klanten maximaal met 2 personen tegelijkertijd naar binnen. Bij uw bezoek is anderhalve meter afstand met andere bezoekers en ons personeel een vereiste. Binnen is een mondkapje verplicht.

De Clematissen, de kruiden en de meeste gereedschaoppen zijn ook vanaf woensdag 17 maart en na het open weekend te verkrijgen, mocht u er de voorkeur aan geven om op een ander moment te komen. Voor een bezoek is geen aanmelding of een tijdslot noodzakelijk.

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Gesmeed gereedschap, Felco en Opinel

Tijdens het weekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide.

Ook zijn er fraaie collecties Felco-snoeischaren en Opinel-tuin- en zakmessen.

Clematis, kruiden en zaden

Daarnaast staat het weekend in het teken bijna 120 soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden.

Helleborus, Fritillaria, Pulsatilla en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.

In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

 

TIP 1: Kies een rustig moment

Tijdens het weekend gelden alle dan geldende RIVM-adviezen in verband met de coronapandemie.

Om drukte tijdens het weekend te voorkomen, kunnen we je het volgende adviseren:

  • Kom vroeg of juist laat. Zondagochtend en zaterdag aan het eind van de dag zijn doorgaans de rustigste momenten
  • Kom buiten het weekend. De Clematissen, gereedschappen, kruiden, vaste planten en zaden zijn vanaf woensdag 17 maart en na het weekend ook op doordeweekse dagen te verwerven. Alleen op maandag zijn we gesloten.

 

TIP 2: Oriënteer je via onze website