16 jul t/m 17 jul 2022

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

11 jun 2022

Een eldorado voor de liefhebber Rare Planten Dagen gemist?

Rare Planten Dagen gemist?

 

 

Heb je de Rare-Planten-Dagen gemist? Veel exoten, jungleplanten, boomvarens en botanische rariteiten zijn ook de komende weken te krijgen op de kwekerij. Ook hebben we een flink deel van de unieke varencollectie van Wouter van Driel overgenomen. Je vindt ze in de kramen naast de boerderij en in onze unieke varentuin.

Je bent van harte welkom op dinsdag t/m zaterdag en de 1e en 3e zondag van de maand. Op zondag 26 juni zijn we gesloten! De eerstvolgende open zondag is 3 juli.

Daarnaast kijken we nu al uit naar de grote Exotenmarkt die we op 13 en 14 augustus organiseren. Een 15-tal kwekers en verzamelaars biedt dan bij ons op de kwekerij hun favoriete exoten aan. Dat wordt echt weer een feest! Noteer de data dus al vast.

    

 

De jungle in Meeden

Een minibeekje kronkelt tussen Colocasia's (olifantsoren), Fatsia's, bananen, boomvarens en siergembers, die prachtig combineren met winterharde bodembedekkers als Epimediums, Hosta's, diverse siergrassen, varens en Heuchera's. We zijn in de jungletuin met z'n vele, vaak ook winterharde, exoten Bezoekers reageren opgetogen over de heel bijzondere sfeer en de rijkdom aan (blad)kleur. De meeste planten die we hebben gebruikt, zijn uiteraard ook verkrijgbaar op de kwekerij.

 

Schaduwplanten in the picture

Op de kwekerij schenken we ook veel aandacht voor Podophyllums (Dysosma), Epimediums (elfenbloem), Polygonatums (Salomonszegel), Pinellia's, Asarums en andere schaduwplanten.

Voor een plek in de zon zijn de monumentale Tetrapanax (rijstpapierplant), de zuurstokrood-gesteelde Beschorneria, de elegante Dierama's en tal van andere schoonheden interessant.

Van harte welkom!

Open: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis