15 mei t/m 16 mei 2021

Eenjarigen en Epimedium Dagen

24 apr t/m 25 apr 2021

Kleinschalig alternatief van de Noordelijke Kwekerijdagen Alternatieve Planten Dagen

Alternatieve Planten Dagen

 

Een plantenrijk alternatief voor de echte liefhebber

In verband met de huidige coronasituatie gaan de Noordelijke Kwekerijdagen helaas niet door. In plaats daarvan organiseren we dat weekend de ALTERNATIEVE PLANTENDAGEN. Geen grote beurs, wel een enorm en gevarieerd plantenaanbod, een viertal gastkwekers met onder meer varens, Epimediums, subtropische planten en kuipplanten, en daarnaast drie standhouders met sieraden, olijfoliën, azijnen en andere bereidingen van kruiden en zelf gewonnen honing.

Ons terrein is groot en we plaatsen de stands zodanig dat er veel ruimte is en de looppaden breed zijn. We houden het verder sober en basic en respecteren de richtlijnen van de overheid. We hebben daarom tijdens dit weekend geen catering of andere toeters & bellen. Wel kun je uiteraard gebruik maken van de toiletten. Verder vragen we je altijd de 1,5 meter onderlinge afstand in acht te nemen, met nadruk ook bij de kramen van de standhouders en als je afrekent bij onze medewerkers.

Op beide dagen zijn we geopend van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.

 

 

Te gast zijn

Wouter van Driel presenteert zijn unieke varencollectie en neemt ook de verrukkelijke home-made jams van zijn vrouw Josephine mee. Veel van Wouters varens zijn overigens te bewonderen in onze nieuwe schaduwtuin.

Vista Verde uit Beilen specialiseert zich in subtropisch tuinieren.Wim en Tom nemen onder meer Oleanders, Tetrapanax, Clerodendrum en Trachycarpus fortunei 'Ticino' mee. De laatste is een bijzonder winterharde palm uit het zuiden van Zwitserland.

Lars Ulsamer heeft een prachtige Epimediumcollectie en verrast je zeker met andere zeldzame soorten. TIP voor Epimedium-liefhebbers: Loop ook evendoor onze bostuin; de elfenbloemen komen op een prachtige manier in bloei.

Antoinette van den Akker komt met kuipplanten, zaailingen en stekken. Denk aan bananen, Abutilons, Albizia's, Lantana's en meer kleurrijke verzamelaarsplanten.

Francis van Dijk maakt en presenteert sieraden van oude stenen. Zelf zijn we al jaren fan.

Boeket Garni presenteert olijfolie, azijn en andere bereidingen van kruiden

En natuurlijk is ook honingman Wim Kluiver te gast.

 

Ons eigen plantenaanbod

Op ons centrale verkoopplein vind je een grote collectie vaste planten voor zon- en halfschaduw, waaronder ook onze Nationale Collectie Salvia. Naast het verkoopplein zie je ruwhouten schaduwdaken. Daar tref je een grote collectie schaduwplanten aan, waaronder ruim 80 Hosta-variëteiten. Tussen het verkoopplein en de moerbedden vind je de siergrassen en onze Nederlandse Planten Collectie Echinacea (zonnehoed).

Op het terras kun je kiezen uit ruim 100 verschillende Clematis-soorten, kleurrijke eenjarigen en een 30-tal mediterrane kruiden.

Voor de kas loop je langs rijen van Epimediums (elfenbloemen) en botanische rariteiten.

Verder klimrozen, jungleplanten, bladbegonia's, vlinderstruiken, hortensia's, rhododendrons, kleinfruit en heel veel meer...

In de boerderij vind je een mooie zadencollectie. De handgesmede tuingereedschappen, de Felco-snoeischaren en veel ander gereedschap hebben we voor de gelegenheid verhuisd naar een kraam op het terras.

 

Tot slot: geniet, maar blijf alert!

We wensen je een aangename, ontspannen dag toe! Wel vragen we je met klem om alert te blijven en zorgvuldig om te gaan met medebezoekers, standhouders en onze medewerkers. Op die manier kunnen we er gezamenlijk een heerlijk plantenweekend van maken.

Al vast dank voor je interesse en medewerking.