22 mrt t/m 31 okt 2020

Bestellen kan weer ! mail order reopened

16 mei t/m 17 mei 2020

In kader van 'Maand van de Elfenbloem' Epimedium + Eenjarigen Dagen

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Op 16 en 17 mei organiseren we een Plantenmarkt, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarigen. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. Voor de liefhebbers is er een enorm aanbod om uit te kiezen, zowel binnen ons eigen assortiment als in de collectie van gastkweker Iris Ehrentraut (eenjarigen). De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen (11.30 en 14.30 uur) en volop ruimte om te praten met de experts.

Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium.

 

 

Gastkweker Iris Ehrentraut

Iris Ehrentraut neemt een fraaie collectie uit zaad gekweekte eenjarigen mee naar Meeden; ze vormen een mooie aanvulling op onze eigen eenjarigencollectie.

 

Rondleidingen

Op alle dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier worden veel wetenswaardigheden verteld.

De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur.

 

Genieten van Lia's gebak

Op het terras serveert Lia Simons koffie en haar inmiddels befaamde home-made gebak.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

   

 

TIPS

Combineer je komst naar onze Epimedium- en Eenjarigen-Dagen met een bezoek aan twee prachtige Epimedium-rijke tuinen in de directe omgeving, Tuinfleur in Oostwold (15 autominuten van Foltz) en Jan Wilde een Tuin in Westerlee (5 autominuten). Beide tuinkunst in optima forma. Zeer de moeite waard!

- http://www.janwildeeentuin.blogspot.nl/

- http://www.tuinfleur.nl/

Veel informatie over Epimediums vind je ook op de site van Lars Ulsamer:

- http://www.epimedium.info/