20 mrt t/m 21 mrt 2021

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

20 mrt t/m 21 mrt 2021

Feestelijke start van het tuinseizoen Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

We openen het tuinseizoen 2021 met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteren we 120 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Fritillaria, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Gesmeed gereedschap, Felco en Opinel

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide.

Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren en Opinel-tuin- en zakmessen.

Clematis, kruiden en zaden

Daarnaast staat het weekend in het teken van ongeveer 120 soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden.

Helleborus, Fritillaria, Pulsatilla en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.

In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

 

Snoeidemonstraties, rondleidingen en tuinontwerp

We geven demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen en passant uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. Ervaren hoveniers geven snoeidemonstraties in de oude boomgaard van Foltz (11.30 en 14.30 uur).

’s Ochtends kun je informatie krijgen over het laten maken van een tuinontwerp of beplantingsplan. Om 13.00 uur wordt op beide dagen een instructieve rondleiding gegeven door de voorjaarstuinen.

 

Taarten en honing

Lia Simons serveert haar heerlijke taarten en waarschijnlijk is ook honingman Wim Kluiver weer aanwezig.

 

TIP 1: Kies een rustig moment

Tijdens het weekend gelden alle dan geldende RIVM-adviezen in verband met de coronapandemie.

Om drukte tijdens het weekend te voorkomen, kunnen we je het volgende adviseren:

  • Kom vroeg of juist laat. Zondagochtend en zaterdag aan het eind van de dag zijn doorgaans de rustigste momenten
  • Kom buiten het weekend. De Clematissen, gereedschappen, kruiden, vaste planten en zaden zijn na het weekend ook op doordeweekse dagen te verwerven. Alleen op maandag zijn we gesloten.

 

TIP 2: Oriënteer je via onze website