19 mrt t/m 20 mrt 2022

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

1 apr t/m 15 mei 2022

Elfjes-kijken-route langs drie tuinen Maand van de Elfenbloem 2022

Maand van de Elfenbloem 2022

 

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz vanaf 1 april tot eind mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium, oftewel de Elfenbloem. Alle drie tuinen herbergen prachtige Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. Op de 'Elfjes-kijken-route' kun je in een halve dag een ongekende hoeveelheid elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Op de kwekerij hebben we daarnaast zo'n 120 Epimedium-variëteiten beschikbaar voor de verkoop, waaronder uiterst zeldzame.

De kwekerij is tijdens de Maand van de Epimedium iedere dag geopend (m.u.v. de reguliere maandagen), dus ook alle zon- en feestdagen. De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend van 10 tot 5 en daarnaast op afspraak.

NB Voor een bezoek aan Tuingoed Foltz hoeft u geen afspraak te maken!

 

Zeer betrouwbare schaduwplant

Wij vinden de Epimedium de ideale schaduwplant. Je hebt wintergroene en bladverliezende variëteiten. Ze bloeien vroeg - al vanaf begin april, soms eerder - en het kleurenpalet is vrijwel eindeloos. Epimediums combineren daarbij een enorme taaiheid aan een uiterst lieflijk, ja elfje-achtig voorkomen. Die taaiheid uit zich ook ten opzichte van de vijand van veel schaduwplanten: de slak. Veel Epimediums hebben hard, soms stekelig blad en nee ... daar houden slakken niet zo van.

Kijk in http://www.tuingoedfoltz.nl/catalogus/e/epimedium/ voor onze basiscollectie Epimedium.

 

Elfjes kijken ...

Ga er, als het straks weer kan, lekker een dag op uit en maak een tuinreisje langs fraaie tuinen van eigenaren die net als wij een zwak hebben voor de elfenbloem. De bewuste tuinen, Tuinfleur en Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee, behoren tot de mooiste van de provincie Groningen en bevinden zich beide op nog geen15 minuten rijden van onze kwekerij. Sterker nog, Jan Wilde een Tuin is vanaf onze kwekerij zelfs wandelend te bereiken.

Beide tuinen zijn alleen in de weekends, tijdens de Paasdagen en op afspraak geopend.

Bij Tuinfleur betaal je € 3,00 entree, maar krijg je van de eigenaren ook een kop koffie of thee. Jan Wilde een Tuin stelt een vrije gift bijzonder op prijs.

Kijk verder op de websites van de andere tuinen:

- http://www.janwildeeentuin.blogspot.nl/

- http://www.tuinfleur.nl/

 

Veel informatie over Epimediums vind je ook op:

- http://www.epimedium.info/

Dit is de site van Lars Ulsamer, die je wellicht ook kent medewerker van onze kwekerij.