18 jul t/m 19 jul 2020

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

18 jul t/m 19 jul 2020

Met bijzondere gasten Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

 

Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea in de hoofdrol

 

Gelukkig is het ook dit bijzondere jaar mogelijk om onze jaarlijkse Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt te houden. Het evenement vindt plaats op 18 en 19 juli aanstaande. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: een gigantische vasteplanten- en rariteitencollectie - één van de grootste van Europa -, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Wouter van Driel, Europa's meest vooraanstaande varenkweker neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort mee naar Meeden. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige produkten uit Afrika, van kunstnijverheid en sieraden tot veelkleurige gieters van hergebruikt plastic. Verder stands met keramiek, sieraden, schilderijen e.d. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

 

Ook 2500 andere vste planten en rariteiten

Naast de Salvia's en Echinacea's presenteren we op de Midzomerplantenmarkt zo'n 2500 andere vaste planten, waaronder prachtige collecties Agapanthus, Epimedium, siergrassen, botanische rariteiten, jungleplanten en bijzondere schaduwplanten.  Daarnaast zijn veel nieuwe soorten deze week voor het eerst de verkoop in gegaan.

 

Tuinlezingen en gastkwekers

Op zaterdag om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht in de Echinaceatuin over de kunst van het veredelen van nieuwe zonnehoeden.

Op zondag, ook om 13.30 uur houdt eigenaar Andries Bierling een enthousiasmerend verhaal over zijn favoriete plantensoort, de Salvia. Hij doet dat in de Salviatuin en neemt u ook mee de Echinacea- en prairietuin in.

Het hele weekend is varenkweker Wouter van Driel te gast. Daarnaast diverse stands met o.m. sieraden, keramiek, Afrikaanse produkten en andere schatten.

 

Exposities en teas & scones

In de tuinen worden beelden van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman geëxposeerd.

Op het terras kun je genieten van uitgebreide koffie, thee en home made gebak.

Open: zaterdag 18 en zondag 19 juli, 10 tot 17 uur. Toegang gratis.