13 jun t/m 14 jun 2020

Rare Planten Dagen

18 jul t/m 19 jul 2020

Met plantenveiling op zondag Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

 

Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea in de hoofdrol

 

Op 18 en 19 juli houden we weer onze jaarlijkse Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een tuinlezing van veredelaar Marco van Noort op zaterdag, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige produkten uit Afrika, van kunstnijverheid en sieraden tot veelkleurige gieters van hergebruikt plastic. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

Zelden zoveel bloei gezien

Naast de Salvia's en Echinacea's presenteren we op de Midzomerplantenmarkt ruim 2500 andere vaste planten, waaronder prachtige collecties Agapanthus, Epimedium, siergrassen, botanische rariteiten, jungleplanten en bijzondere schaduwplanten. Na de warmte èn de regen zien de planten in de tuin en op het verkoopplein er momenteel geweldig uit. Zelden zoveel bloei gezien. Daarnaast zijn veel nieuwe soorten deze week voor het eerst de verkoop in gegaan.

Tuinlezing, plantenveiling en rondleidingen

Op zaterdag om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht in de Echinaceatuin over de kunst van het veredelen van nieuwe soorten.

Op zondag wordt om 13.30 uur een unieke Plantenveiling gehouden, waarbij liefhebbers kunnen bieden op hun favoriete planten die normaal niet in de verkoop zijn.

Rondleidingen door de tuinen zijn er op beide dagen om 11.30 en 15.00 uur.

Het hele weekend is kweker Martin Adema te gast met een fraaie collectie Daglelies.

 

Exposities en teas & scones

In de tuinen worden beelden van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman geëxposeerd.

Op het terras kun je genieten van uitgebreide koffie, thee en home made gebak.

Open: zaterdag 18 en zondag 19 juli, 10 tot 17 uur. Toegang gratis.