30 okt t/m 31 okt 2021

Vrucht Bomen en Snoei Festival

30 okt t/m 31 okt 2021

Vrucht Bomen en Snoei Festival Vrucht Bomen en Snoei Festival

Vrucht Bomen en Snoei Festival

 

Oude fruitrassen en de techniek van het snoeien

Op 30 en 31 oktober draait het bij ons allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens het jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoei-Festival presenteren we een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz of een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier (11.00 en 15.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven over het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen. Verder kun je het beste snoeigereedschap uitproberen en informatie krijgen over tuinontwerp.

 

Handige hulpjes & herfstige lekkernijen

Jessica Scholtze van het bedrijf Handig Goed is aanwezig met een zeer originele en fraai vormgegeven collectie van handige hulpjes in huis en tuin.

Wim Kluiver presenteert zijn zelf-geslingerde honing en Lia Simons verrast met heerlijke, herfstige lekkernijen.

Hoe snoei je een vruchtboom?

Over weinig zaken zijn tuineigenaren vaak zo onzeker als over het snoeien van vruchtbomen. Daarom geven ervaren hoveniers twee maal per dag tekst en uitleg over de  do’s & don’ts van het snoeien. Heel aanschouwelijk, in de oude boomgaard naast de boerderij. De demonstraties beginnen om 11.00 en 15.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Op beide dagen zijn we geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis.