24 mrt t/m 25 mrt 2018

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Agenda

24 mrt t/m 25 mrt 2018

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Steekspades en Clematissen, snoeischaren en vroeg-voorjaarsbloeiers, tuinhandschoenen en Italiaanse kruiden, kastanjehouten hekwerk en zaden. Daar draait het allemaal om op zaterdag 24 en zondag 25 maart tijdens onze feestelijke seizoensopening. We geven informatie over goed tuingereedschap, de inrichting van de tuin, het oplossen van tuinproblemen en het snoeien van bomen en heesters; zo zijn er op beide dagen snoeidemonstraties in de boomgaard om 11.30 en 14.30 uur. Maar we presenteren ook fraaie collecties Clematis en Italiaanse kruiden, vroeg-voorjaarsbloeiers, fruitbomen en zaden. Op zaterdag is Rik Boehlé van kwekerij De Beemd te gast met een mooie collectie rozen.

 

lees meer
1 apr t/m 30 apr 2018

April - Maand van de Elfenbloem

April - Maand van de Elfenbloem

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz de hele maand april extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Alle drie tuinen herbergen prachtige Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid Elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Zelf zijn we iedere dag geopend (m.u.v. de maandag). De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend van 10 tot 5 en daarnaast op afspraak. 

lees meer
21 apr t/m 22 apr 2018

Noordelijke Kwekerij Dagen - internationaal plantenfeest

Noordelijke Kwekerij Dagen - internationaal plantenfeest

Op 21 en 22 april 2018 is Meeden het centrum van plantminnend Nederland. Dan vinden op ons tuingoed de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst. Zo interviewt Hanneke Kappen op zondagmiddaag de man die beide in zich vertegenwoordigt als geen ander: kunstschilder en tuinontwerper Ton ter Linden.

lees meer
19 mei t/m 21 mei 2018

Eenjarigendagen - Pinksterplantenmarkt

Eenjarigendagen - Pinksterplantenmarkt

Drie dagen genieten van de plantenweelde op de kwekerij en in de tuinen. Van zaterdag 19 mei tot en met Tweede Pinksterdag houden we onze Eenjarigendagen c.q. Pinksterplantenmarkt. Extra aandacht is er voor de Eenjarigen, de Dahlia's en de Clematissen.

Op alle dagen houden we om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen, waaronder de nieuwe jungletuin, de bostuin, diverse schaduwtuinen, de Salviatuin, de privétuin en de moerbedden. We geven als wandelend plantentips en gaan ook in op de toepassing van beeldende kunst in de natuur.

We zijn alle dagen open van 10 tot 5.

Hartelijk welkom!

lees meer
9 jun t/m 10 jun 2018

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Maar ook indrukwekkende boomvarens, siergembers, bananen, Canna's en andere jungleplanten hebben we in ons hart en in onze collectie gesloten.

Deze ‘schatten’ en die van verschillende gastkwekers zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

lees meer
14 jul t/m 15 jul 2018

Salvia- en Echinaceadagen - Midzomerplantenmarkt

Salvia- en Echinaceadagen - Midzomerplantenmarkt

Op 14 en 15 juli houden we onze jaarlijke Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollectis Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de Salvia- en Echinaceatuinen, een unieke plantenveiling op zondag, tuinlezingen van Echinacea-veredelaars, een beeldenexpositie, home made gebak en bijzondere gasten.

lees meer
18 aug t/m 19 aug 2018

Exotenmarkt - nieuw evenement

Exotenmarkt - nieuw evenement

Een nieuw evenement! We organiseren op 18 en 19 augustus 2018 voor het eerst een grote Exotenmarkt waarop tal van kwekers en particuliere verzamelaars hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën en agaves presenteren. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Interesse om deel te nemen als standhouder?

Bel Bob Foltz op (06) 20 38 50 93 of mail naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl.

lees meer
22 sep t/m 30 sep 2018

Najaars Planten Markt

Najaars Planten Markt

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei tijdens de Najaarsplanten­markt, twee weekends lang, namelijk op 22 & 23 september en 29 & 30 september. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan hebben we veel verrassingen in petto. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht.

 

lees meer