9 jun t/m 10 jun 2018

Rare Planten Dagen

Agenda

9 jun t/m 10 jun 2018

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Maar ook indrukwekkende boomvarens, siergembers, bananen, Canna's en andere jungleplanten hebben we in ons hart en in onze collectie gesloten.

Deze ‘schatten’ en die van verschillende gastkwekers zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

lees meer
14 jul t/m 15 jul 2018

Salvia- en Echinaceadagen - Midzomerplantenmarkt

Salvia- en Echinaceadagen - Midzomerplantenmarkt

Op 14 en 15 juli houden we onze jaarlijke Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollectis Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de Salvia- en Echinaceatuinen, een unieke plantenveiling op zondag, tuinlezingen van Echinacea-veredelaars, een beeldenexpositie, home made gebak en bijzondere gasten.

lees meer
18 aug t/m 19 aug 2018

Exotenmarkt - nieuw evenement

Exotenmarkt - nieuw evenement

Een nieuw evenement! We organiseren op 18 en 19 augustus 2018 voor het eerst een grote Exotenmarkt waarop tal van kwekers en particuliere verzamelaars hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën en agaves presenteren. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Interesse om deel te nemen als standhouder?

Bel Bob Foltz op (06) 20 38 50 93 of mail naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl.

lees meer
22 sep t/m 30 sep 2018

Najaars Planten Markt

Najaars Planten Markt

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei tijdens de Najaarsplanten­markt, twee weekends lang, namelijk op 22 & 23 september en 29 & 30 september. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan hebben we veel verrassingen in petto. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht.

 

lees meer
27 okt t/m 28 okt 2018

Vrucht bomen- en Snoeidagen

Vrucht bomen- en Snoeidagen

Op 27 en 28 oktober draait het bij ons allemaal om vruchtbomen, kleinfruit, pompoenen en de inrichting van tuin en erf. Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteren we een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kweepeer, mispel en nashi-peer.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz, een snoeidemonstratie volgen bij Bart van der Horst, zeldzame tuinzaden of inspirerende tuin- en kookboeken inslaan bij Van der Plancke of genieten van heerlijke, fruitige taarten of originele chutneys.

Verder demonstraties van het beste snoeigereedschap, informatie over tuinontwerp, veel heerlijke, herfstige lekkernijen en 10% korting op alle siergrassen en vaste planten.

lees meer
10 nov t/m 11 nov 2018

Brocante Festival - eerste winterfair

Brocante Festival - eerste winterfair

Op het Brocante Festival  presenteren we een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend openen we ook onze vernieuwde Winterwinkel.

Maarten Dulffer van Auvergne is te gast met prachtige kruiken, potten, schalen en andere oude schatten uit Frankrijk. StrikAnne komt met woonobjecten en natuurlijke kleding van ruwe wol, Francis van Dijk van Oju Ona presenteert kettingen en armbanden van oude stenen en antieke materialen en Cisca Vennink verrast ons met een heerlijke collectie fairtrade bonbons. Al even verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons en de wijn- en kaasproeverij door Zuivelhoeve Veendam. Maarten, Anne, Francis, Cisca en Lia zijn het hele weekend aanwezig, de Zuivelhoeve is er op zondag vanaf 12.00 uur.

De intieme fair is grotendeels overdekt. We verwelkomen je met een glas warme Aspen Spices.

lees meer
24 nov t/m 9 dec 2018

Saints & Angels Christmas Fair

Saints & Angels Christmas Fair

Een goede traditie: in de kerstsfeer komen door een bezoekje aan Foltz! Onder de noemer 'Saints & Angels' is ons tuingoed drie weekends - 24/25 november, 1/2 december en 8/9 december - omgetoverd in een intieme Christmas Fair met diverse standhouders en allerlei leuke activiteiten. De sfeer is Frans-landelijk met een accent op brocante. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen.

Met daarbij originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en natuurlijk een keur aan culinaire verrassingen.

Wisselende standhouders presenteren onder meer schapenvachten en buitenkleding, exclusieve sieraden, woonaccessoires, handgegweven sjaals, leren tassen, Frans aardewerk, handige en duurzame dingen voor alledag, schilderijen, beelden, jams en chutneys, taarten, wijnen en ciders, sterren uit verre oorden en tal van andere cadeau-artikelen en sfeermakers.

Dit jaar zijn er veel extra activiteiten, zoals een winterwandeling, broodbakken bij open vuur, muzikanten etc. etc. Leuk voor het hele gezin.

lees meer