18 sep t/m 26 sep 2021

Najaars planten markt - korting tot 50% op alles

Agenda

18 sep t/m 26 sep 2021

Najaars planten markt - korting tot 50% op alles

Najaars planten markt - korting tot 50% op alles

 

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen

Het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die plaatsvindt op 18 en 19 september èn 25 en 26 september.

De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan bieden we KORTINGEN TOT 50% op vrijwel alle planten. Daarnaast zijn er mooie aanbiedingen op zaden, tuingereedschap, brocante, potterie en meer. Kijk voor het volledige kortingenoverzicht verderop in dit bericht!

In het eerste weekend (18/19 september) presenteert Francis van Dijk (Oju Ona) haar prachtige handgemaakte sieraden van oude stenen en antieke ornamenten.

In het tweede weekend (25/26 september) is Jasper Helmantel (De Cruydt-hoeck en De Heliant) te gast met een prachtige collectie verwilderingsbollen, zaden en heemplanten.

Andries Bierling geeft zowel op zaterdag als op zondag om 14.00 uuur een rondleiding door de tuinen.

NB De kortingen gelden ook op de dagen tussen beide weekends in.

lees meer
30 okt t/m 31 okt 2021

Vruchtbomen en Snoei Festival

Vruchtbomen en Snoei Festival

 

Oude fruitrassen en de techniek van het snoeien

Op 30 en 31 oktober draait het bij ons allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens het jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoei-Festival presenteren we een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz of een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier (11.00 en 15.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven over het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen. Verder kun je het beste snoeigereedschap uitproberen en informatie krijgen over tuinontwerp.

 

lees meer