18 jul t/m 19 jul 2020

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Agenda

18 jul t/m 19 jul 2020

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

 

Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea in de hoofdrol

 

Gelukkig is het ook dit bijzondere jaar mogelijk om onze jaarlijkse Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt te houden. Het evenement vindt plaats op 18 en 19 juli aanstaande. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: een gigantische vasteplanten- en rariteitencollectie - één van de grootste van Europa -, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Wouter van Driel, Europa's meest vooraanstaande varenkweker neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort mee naar Meeden. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige produkten uit Afrika, van kunstnijverheid en sieraden tot veelkleurige gieters van hergebruikt plastic. Verder stands met keramiek, sieraden, schilderijen e.d. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

lees meer
15 aug t/m 16 aug 2020

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 15 en 16 augustus voor de derde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

 

De eerste twee edities leverden alleen maar enthousiaste reacties op, zowel van bezoekers als van standhouders. Ook zelf vinden we het één van de leukste en meest inspirerende weekends van het jaar.

De formule is in grote lijnen ongewijzigd. Gespecialiseerde kwekers en particuliere verzamelaars presenteren hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, orchideeën, cacteeën en agaves. Zelf hebben we een grote collectie olifantsoren, Begonia's, boomvarens en tal van winterharde exoten. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte stand-up voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer