17 jul t/m 18 jul 2021

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Agenda

17 jul t/m 18 jul 2021

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Tijdens de Midzomerplantemarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Daarnaast hebben we een aantal bijzondere gasten, die we de komende maanden bekend zullen maken.

Maar er is veel meer te beleven: een gigantische vasteplanten- en rariteitencollectie - één van de grootste van Nederland -, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Marco van Noort geeft zaterdag om 13.30 uur een tuinlezing over het veredelen van Echinacea's. Andries Bierling vertelt u zondag om 13.30 in de Salviatuin alles over zijn favoriete plantensoort de Salvia. Op zondag wordt een een unieke Plantenveiling gehouden. Nadere informatie volgt.

lees meer
14 aug t/m 15 aug 2021

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 14 en 15 augustus voor de vierde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

 

De eerste drie edities leverden alleen maar enthousiaste reacties op, zowel van bezoekers als van standhouders. Ook zelf vinden we het één van de leukste en meest inspirerende weekends van het jaar.

De formule is in grote lijnen ongewijzigd. Gespecialiseerde kwekers en particuliere verzamelaars presenteren hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, orchideeën, cacteeën en agaves. Zelf hebben we een grote collectie olifantsoren, Begonia's, boomvarens en tal van winterharde exoten. Een must voor liefhebbers!

Op beide dagen houdt een vooraanstaande planthunter of verzamelaar een tuinlezing. Nadere informatie volgt.

Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer