20 jul t/m 21 jul 2024

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Agenda

20 jul t/m 21 jul 2024

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

 

 

Salvia's, Echinacea's èn Dahlia's in the picture

Tijdens de Midzomerplantenmarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers, waarbij ook nieuwe variëteiten worden gepresenteerd. Ook onze Dahlia-collectie is momenteel zeer omvangrijk en veelkleurig. Op de kwekerij en in de tuinen bloeit ook buiten deze groepen momenteel enorm veel. Een lust voor het oog en handig bovendien: je ziet wat je koopt.

Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Zo zijn er diverse standhouders met o.m. groenteplanten, kruiden & zaden, sieraden, handige huis- en tuin-hulpjes, tuinkeramiek en honing. Beeldend kunstenaar en theatermaker Patricia Suèr is zondag aanwezig en presenteert nieuw werk.

lees meer
10 aug t/m 11 aug 2024

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

 

We organiseren op 10 en 11 augustus voor de zevende maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

We kijken zelf enorm uit naar dit evenement. Samen met een 15-tal collega-kwekers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren we een unieke collectie van exoten en botanische rariteiten van heinde en ver en soms heel dichtbij. Een must voor liefhebbers van planten met een exotische uitstraling die het in ons klimaat toch goed kunnen doen en die je goed kunt combineren met meer reguliere tuinplanten en inheemse soorten. Dit weekend heb je ruimschoots gelegenheid ook om nieuwe planten te bemachtigen en inspiratie op te doen voor je eigen tuin.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
21 sep t/m 29 sep 2024

Najaars planten markt

Najaars planten markt

 

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen

 

Het kan allebei tijdens de Najaarsplanten­markt die wordt gehouden in de laatste twee weekends van september, oftewel 21/22 en 28 /29 september.

De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer èn als voorbereiding voor het nieuwe tuinseizoen. Planten die nu de grond in gaan, hebben in het voorjaar van 2025 al een flinke voorsprong. Ter ere daarvan bieden we aantrekkelijke kortingen op vrijwel alle planten naast een groot aantal andere verrassingen.

Daarnaast zijn in beide weekends bollen- en zadenkwekers te gast.

Op 21 en 22 september presenteert Jasper Helmantel van De Cruydt-hoeck en De Heliant een mooi aanbod van inheemse planten en zadenmengsels. Een weekend later nemen Hein en Corrine Meeuwissen een bus vol met voorjaars- en verwilderingsbollen mee naar Meeden.

Maaike Hage (Zoet & Hartig) verzorgt weer de innerlijke mens met heerlijke taarten en ander home-made gebak.

Andries Bierling geeft zowel op zaterdag als op zondag om 14.00 uuur een rondleiding door de tuinen.

lees meer