19 mrt t/m 20 mrt 2022

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Agenda

19 mrt t/m 20 mrt 2022

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

 

Tijdens de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen presenteren we ambachtelijke tuingereedschappen, ruim 100 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Fritillaria, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Met snoeidemonstraties en rondleidingen, evenals een tuinontwerpspreekuur.

Tijdens dit feestelijke weekend vieren we de opening van het tuinjaar 2022.

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
1 apr t/m 15 mei 2022

Maand van de Elfenbloem 2022

Maand van de Elfenbloem 2022

 

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz vanaf 1 april tot eind mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium, oftewel de Elfenbloem. Alle drie tuinen herbergen prachtige Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. Op de 'Elfjes-kijken-route' kun je in een halve dag een ongekende hoeveelheid elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Op de kwekerij hebben we daarnaast zo'n 120 Epimedium-variëteiten beschikbaar voor de verkoop, waaronder uiterst zeldzame.

De kwekerij is tijdens de Maand van de Epimedium iedere dag geopend (m.u.v. de reguliere maandagen), dus ook alle zon- en feestdagen. De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend van 10 tot 5 en daarnaast op afspraak.

NB Voor een bezoek aan Tuingoed Foltz hoeft u geen afspraak te maken!

 

lees meer
23 apr t/m 24 apr 2022

Noordelijke Kwekerijdagen

Noordelijke Kwekerijdagen

 

Op 23 en 24 april treffen veel Noordnederlandse kwekers, tuinontwerpers en vooral plantenliefhebbers elkaar tijdens de Noordelijke Kwekerijdagen. We hopen dat het evenement voor het eerst sinds 2 jaar weer gehouden kan worden. Een veertigtal specialiteitenkwekers, tuinkunstenaars en andere bedrijven met een groen hart presenteren gezamenlijk alle ingrediënten voor een inspirerend tuinjaar.

Nadere informatie over het programma volgt binnenkort.

lees meer
14 mei t/m 15 mei 2022

Eenjarigen en Epimedium Dagen

Eenjarigen en Epimedium Dagen

We organiseren op 15 en 16 mei de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaarsbloeiers.

Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met bijzondere gasten, heerlijke lekkernijen en andere toeters & bellen.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
11 jun t/m 12 jun 2022

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

 

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 11 en zondag 12 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Ook presenteren diverse gastkwekers hun bijzondere collecties.

Op beide dagen worden rondleidingen gehouden door de tuinen.

Open van 10 tot 5. Toegang is gratis. Welkom!

lees meer
16 jul t/m 17 jul 2022

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Tijdens de Midzomerplantenmarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Daarnaast hebben we een aantal bijzondere gasten.

Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Echinacea-veredelaar Marco van Noort houdt zaterdag een lezing in de prairietuin. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Daarnaast zijn er diverse standhouders met o.m. sieraden, schilderijen, kruiden en oliën etc. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante gepresenteerd.

lees meer
13 aug t/m 14 aug 2022

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 13 en 14 augustus voor de vijfde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

We kijken zelf enorm uit naar dit evenement. Samen met 15 collega-kwekers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren we een unieke collectie van exoten en botanische rariteiten. Een must voor liefhebbers van planten met een exotische uitstraling die het in ons klimaat toch goed kunnen doen. Dè gelegenheid ook om nieuwe soorten te bemachtigen.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer