10 jun t/m 11 jun 2023

Rare Planten Dagen

Agenda

10 jun t/m 11 jun 2023

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

 

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 10 en zondag 11 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Ook presenteren gastkwekers Roderick Seidel, Paul Shirley, Jutta's Staudengarten en Anjo & Coby Keizer hun bijzondere collecties.

Op beide dagen worden rondleidingen gehouden door de tuinen.

Open van 10 tot 5. De toegang is gratis. Welkom!

lees meer
15 jul t/m 16 jul 2023

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

 

 

Salvia's, Echinacea's èn Dahlia's in the picture

Tijdens de Midzomerplantenmarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Daarnaast vestigen we extra aandacht op onze Dahlia-collectie die nooit eerder zo omvangrijk was. Ook buiten deze groepen is de bloei momenteel enorm. Prachtig om te zien en handig omdat je weet wat je koopt.

Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Echinacea-veredelaar Marco van Noort houdt zaterdag een lezing in de prairietuin. Daarnaast zijn er diverse standhouders met o.m. sieraden en keramiek. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante gepresenteerd.

lees meer
12 aug t/m 13 aug 2023

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

 

We organiseren op 12 en 13 augustus voor de zesde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

We kijken zelf enorm uit naar dit evenement. Samen met 15 collega-kwekers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren we een unieke collectie van exoten en botanische rariteiten. Een must voor liefhebbers van planten met een exotische uitstraling die het in ons klimaat toch goed kunnen doen. Dè gelegenheid ook om nieuwe soorten te bemachtigen.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer