22 mrt t/m 31 okt 2020

Bestellen kan weer ! mail order reopened

Agenda

22 mrt t/m 31 okt 2020

Bestellen kan weer ! mail order reopened

Bestellen kan weer ! mail order reopened

 

Hoe werkt het

Je kunt nu weer planten bestellen en deze ofwel op afspraak afhalen op de kwekerij of thuis gestuurd krijgen. Voor dat laatste geldt een minimum-orderbedrag van € 40,00.

We kweken een zeer breed assortiment bijzondere vaste planten en botanische rariteiten, vaak in kleine aantallen. Juist die enorme diversiteit maakt de logistiek van bestellen, verzamelen en verzenden ingewikkeld en tijdrovend.

Daarom hanteren we voor de plantverzending de volgende voorwaarden.

lees meer
1 apr t/m 17 mei 2020

Maand van de Elfenbloem

Maand van de Elfenbloem

 

AANGEPAST I.V.M. CORONA

 

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteden we normaliter van begin april tot half mei extra aandacht aan het geweldige geslacht Epimedium. In verband met de corona-crisis zijn beide andere tuinen momenteel gesloten. De eerder aangekondigde 'Elfenbloemen-route' komt daarmee te vervallen.

Onze kwekerij is wel open en we hebben een prachtige, 120 variëteiten tellende collectie Epimediums staan voor de verkoop. Je kunt dwalen door de bostuin met veel elfenbloemen. We geven in deze periode echter geen rondleidingen. Uiteraard gelden bij een bezoek alle door het RIVM afgekondigde veiligheidsmaatregelen.

Kom je nu liever niet naar de kwekerij, kijk dan rond in onze digitale catalogus onder http://www.tuingoedfoltz.nl/catalogus/epimedium

We verzenden ook.

lees meer
10 apr t/m 13 apr 2020

Pasen: open van vrijdag t/m maandag

Pasen: open van vrijdag t/m maandag

 

Het hele Paasweekend - inclusief Goede Vrijdag en de zaterdag - zijn we geopend, iedere dag van 10 tot 17 uur. Kom genieten van de vaste planten, de Clematis, de elfenbloemencollectie en de rariteiten, de ontluikende tuinen en het prachtige achterland. De Epimediums - elfenbloemen - hullen de bostuin nu al in een feërieke sfeer.

We hanteren op de kwekerij strikt de minimaal 1,5 meter afstand en hebben diverse andere maatregelen getroffen. De ervaring leert dat dit een inspirerend bezoek niet in de weg hoeft te staan.

Welkom!

Openingstijden vrijdag, zaterdag, zondag, maandag: 10.00-17.00 uur. Toegang gratis

lees meer
25 apr t/m 26 apr 2020

Noordelijke Kwekerij Dagen - geannuleerd

Noordelijke Kwekerij Dagen - geannuleerd

 

AFGELAST I.V.M. DE CORONA-EPIDEMIE

Mogelijkerwijs wordt het evenement uitgesteld naar 18 en 19 juli. Nadere informatie volgt.

 

Eind april is Meeden ieder jaar even het centrum van plantenminnend Nederland.

Dan vinden op ons tuingoed de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst.

lees meer
16 mei t/m 17 mei 2020

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Op 16 en 17 mei organiseren we een Plantenmarkt, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarigen. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. Voor de liefhebbers is er een enorm aanbod om uit te kiezen, zowel binnen ons eigen assortiment als in de collectie van gastkweker Iris Ehrentraut (eenjarigen). De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen (11.30 en 14.30 uur) en volop ruimte om te praten met de experts.

lees meer
13 jun t/m 14 jun 2020

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 13 en zondag 14 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Het is een zogenaamd ‘groot open weekend’, oftewel met toeters en bellen, home made gebak, rondleidingen en bijzondere gastkwekers.

lees meer
18 jul t/m 19 jul 2020

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

 

Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea in de hoofdrol

 

Op 18 en 19 juli houden we weer onze jaarlijkse Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een tuinlezing van veredelaar Marco van Noort op zaterdag, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige produkten uit Afrika, van kunstnijverheid en sieraden tot veelkleurige gieters van hergebruikt plastic. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

lees meer
15 aug t/m 16 aug 2020

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 15 en 16 augustus voor de derde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

 

De eerste twee edities leverden alleen maar enthousiaste reacties op, zowel van bezoekers als van standhouders. Ook zelf vinden we het één van de leukste en meest inspirerende weekends van het jaar.

De formule is in grote lijnen ongewijzigd. Gespecialiseerde kwekers en particuliere verzamelaars presenteren hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, orchideeën, cacteeën en agaves. Zelf hebben we een grote collectie olifantsoren, Begonia's, boomvarens en tal van winterharde exoten. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte stand-up voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer