15 aug t/m 16 aug 2020

Grote Exoten Markt

Agenda

15 aug t/m 16 aug 2020

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 15 en 16 augustus voor de derde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

 

De eerste twee edities leverden alleen maar enthousiaste reacties op, zowel van bezoekers als van standhouders. Ook zelf vinden we het één van de leukste en meest inspirerende weekends van het jaar.

De formule is in grote lijnen ongewijzigd. Gespecialiseerde kwekers en particuliere verzamelaars presenteren hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, orchideeën, cacteeën en agaves. Zelf hebben we een grote collectie olifantsoren, Begonia's, boomvarens en tal van winterharde exoten. Een must voor liefhebbers!

Het hele weekend is planthunter/veredelaar/imker Lammert Koning te gast. Op beide dagen houdt hij op drie tijdstippen (11.00, 13.00 en 15.00 uur) een tuinlezing over zijn plantenexpedities, maar ook over zijn bijzondere palmencollectie en zijn ervaring als veredelaar. 

Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

We vragen je om je bij een bezoek te houden aan de richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter afstand is een voorwaarde voor een bezoek aan de markt. Daarnaast hebben we extra omgangsvormen opgesteld; ze staan vermeld bij de ingang van het terrein.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer