20 mrt t/m 21 mrt 2021

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Agenda

20 mrt t/m 21 mrt 2021

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

We openen het tuinseizoen 2021 met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteren we 120 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Fritillaria, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
1 apr t/m 16 mei 2021

Maand van de Elfenbloem 2021

Maand van de Elfenbloem 2021

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz vanaf 1 april tot eind mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium, oftewel de Elfenbloem. Alle drie tuinen herbergen prachtige Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. Op de 'Elfjes-kijken-route' kun je in een halve dag een ongekende hoeveelheid elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Op de kwekerij hebben we daarnaast zo'n 135 Epimedium-variëteiten beschikbaar voor de verkoop, waaronder uiterst zeldzame.

De kwekerij is tijdens de Maand van de Epimedium iedere dag geopend (m.u.v. de reguliere maandagen), dus ook alle zon- en feestdagen. De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend en op beide Paasdagen van 10 tot 5 en daarnaast op afspraak.

 

lees meer
24 apr t/m 25 apr 2021

Noordelijke Kwekerij Dagen

Noordelijke Kwekerij Dagen

Op zaterdag 24 en zondag 25 april barst voor tuinliefhebbers het voorjaar ècht los. Dan vinden op ons terrein de Noordelijke Kwekerijdagen plaats, de grootste gespecialiseerde plantenfair van Noord-Nederland. 45 geselecteerde deelnemers uit Nederland, België en Duitsland – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren gezamenlijk alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar.

De Noordelijke Kwekerijdagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

Tijdens de fair gelden de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

lees meer
15 mei t/m 16 mei 2021

Eenjarigen- en Epimedium-Dagen

Eenjarigen- en Epimedium-Dagen

We organiseren op 15 en 16 mei de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaarsbloeiers.

Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen, bijzondere gastkwekers en de mogelijkheid om te praten met de experts.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
12 jun t/m 13 jun 2021

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 12 en zondag 13 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

lees meer
17 jul t/m 18 jul 2021

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Planten Markt

Tijdens de Midzomerplantemarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Daarnaast hebben we een aantal bijzondere gasten, die we de komende maanden bekend zullen maken.

Maar er is veel meer te beleven: een gigantische vasteplanten- en rariteitencollectie - één van de grootste van Nederland -, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Marco van Noort geeft zaterdag om 13.30 uur een tuinlezing over het veredelen van Echinacea's. Andries Bierling vertelt u zondag om 13.30 in de Salviatuin alles over zijn favoriete plantensoort de Salvia. Op zondag wordt een een unieke Plantenveiling gehouden. Nadere informatie volgt.

lees meer