16 mrt t/m 17 mrt 2024

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

Agenda

16 mrt t/m 17 mrt 2024

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

 

Feestelijke start van het voorjaar

Tijdens de Goed-Gereedschap-, Rozen- en Clematisdagen presenteren wij samen met onze gasten De Bierkreek en Hein & Corrine Meeuwisssen ambachtelijke tuingereedschappen, biologische rozen, ruim 100 soorten Clematis en zomerbloeiende bollen en knollen. Ook kun je je hart (en neus) ophalen aan een fraaie collectie mediterrane kruiden en vroeg ontluikende vaste planten, zoals Helleborus, Chrysosplenium, Cyclamen, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Met SNOEIDEMONSTRATIES op beide dagen en heerlijk home-made gebak.

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
27 apr t/m 28 apr 2024

Alternatieve Kwekerij Dagen

Alternatieve Kwekerij Dagen

 

Op zaterdag 27 en zondag 28 april vinden op ons tuingoed de Alternatieve Kwekerijdagen plaats, de naam die we sinds 2023 voeren voor de voormalige Noordelijke Kwekerijdagen. De nieuwe naam illustreert de verbreding van het evenement als podium voor gespecialiseerde kwekers uit binnen- en buitenland. Zo’n 30 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Zweden – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren gezamenlijk een unieke collectie aan bijzondere planten en andere tuin-gerelateerde zaken. Het aanbod van de Kwekerijdagen is daarmee nog sterker plant- en fijnproevers-gericht. Oftewel een eldorado voor plantenliefhebbers en dè kans om nieuwe en onbekende planten te ontdekken.

Uiteraard zorgen we ervoor dat de geweldige sfeer van 'liefhebbers onder elkaar' blijft bestaan.

Hieronder lees je meer over het programma en tref je een overzicht van deelnemers aan.

 

lees meer
11 mei t/m 12 mei 2024

Eenjarigen en Epimedium Dagen

Eenjarigen en Epimedium Dagen

We organiseren op 11 en 12 mei de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaarsbloeiers.

Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Epimediumkweker Jeroen Aaldering is te gast. Verder rondleidingen door de tuinen (11.30 em 14.30 uur), heerlijke lekkernijen van Maaike Hage en andere toeters & bellen.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

lees meer
8 jun t/m 9 jun 2024

Rare Planten en Tuinvaren Dagen

Rare Planten en Tuinvaren Dagen

 

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 8 en zondag 9 juni, de ‘Rare-Planten- en Tuinvaren-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Bijzondere varens en zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Onder voorbehoud presenteren ook gastkwekers Roderick Seidel, Paul Shirley, Jutta's Staudengarten en Anjo & Coby Keizer hun bijzondere collecties.

Op beide dagen worden rondleidingen gehouden door de tuinen.

Open van 10 tot 5. De toegang is gratis. Welkom!

Voor meer info, klik op:

lees meer
20 jul t/m 21 jul 2024

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

Salvia & Echinacea Dagen - Midzomer Markt

 

 

Salvia's en Echinacea's in the picture

Tijdens de Midzomerplantenmarkt staan onze Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea extra in de schijnwerpers. Ook buiten deze groepen is de bloei momenteel enorm. Prachtig om te zien en handig omdat je weet wat je koopt.

Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Zo zijn er diverse standhouders met o.m. Canna's & Colocasia's, kruiden & zaden, sieraden, tuinkeramiek en honing. Beeldend kunstenaar en theatermaker Patricia Suèr is aanwezig en presenteert nieuw werk (onder voorbehoud).

lees meer
10 aug t/m 11 aug 2024

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

 

We organiseren op 10 en 11 augustus voor de zevende maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

We kijken zelf enorm uit naar dit evenement. Samen met een twintital collega-kwekers en verzamelaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren we een unieke collectie van exoten en botanische rariteiten. Een must voor liefhebbers van planten met een exotische uitstraling die het in ons klimaat toch goed kunnen doen. Dè gelegenheid ook om nieuwe soorten te bemachtigen.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer