16 mrt t/m 17 mrt 2024

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

Natuurlijke tuinen met planten in de hoofdrol Ontwerp en aanleg

Niet 100% tevreden over je huidige tuin? Net verhuisd en behoefte aan advies? Droom je van een tuin vol vlinders, bijen en wuivende grassen? Of wil je je rug sparen en het onderhoud uitbesteden? Tuingoed Foltz biedt alle mogelijkheden voor ontwerp, aanleg en onderhoud, dat laatste desgewenst op contractbasis.

Tuinontwerp
Van een beplantingsplan voor een nieuwe border tot een volledig tuinontwerp. We ontwerpen heel verschillendsoortige tuinen, maar in alle gevallen spelen planten de hoofdrol. Daarbij gebruiken wij uiteraard onze plantenkennis en -ervaring en kunnen bij de levering putten uit een uitzonderlijk brede plantencollectie.

De laatste jaren hebben we ons onder meer gespecialiseerd in zogenaamde prairietuinen, waarin siergrassen en zonminnende planten als Echinacea (zonnehoed), Helenium (zonnekruid), Agastache (dropplant) en Eryngium (kruisdistel) de hoofdrol spelen. De grassen zorgen door hun beweeglijkheid en structuur voor een heel natuurlijke uitstraling die zowel in een landelijke omgeving als in de grote stad uitstekend tot z'n recht komt. Voor zowel particulieren als bedrijven hebben we inmiddels een groot aantal van dergelijke tuinen ontworpen en aangelegd.

Andere plekken en bewoners vragen om weer heel andere oplossingen. Zo kan een donkere binnenplaats op het noorden veranderen in een intieme schaduwtuin, waar je je alleen op de wereld waant.

In alle gevallen is een uitvoerig gesprek met de opdrachtgever het uitgangspunt. Voor- en vooral ook afkeuren worden in kaart gebracht, de toekomstige gebruikseisen worden vastgelegd en natuurlijk kijken we naar ligging, grondsoort en afwatering.

Tuinadvies
Wat te doen met 'die lastige plek waar niks wil groeien' en andere tuinproblemen? Desgewenst lopen we graag eens met u door de tuin om samen te kijken welke verbeteringen kunnen worden toegepast.

Tuinaanleg
Op basis van een heldere offerte. Met natuurlijk de mogelijkheid om sommige dingen zelf te doen.

Tuinonderhoud
Alle mogelijke tuinwerkzaamheden; van snoeien tot wieden, van maaien tot het verwijderen van heesters en kleine bomen. Van een eenmalige zomer- of winterbeurt of tot regelmatig onderhoud. Dit kan ook op contractbasis. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten?
Bel Andries Bierling, tel. (06) 10 59 34 37 of stuur een e-mail met vermelding van uw telefoonnummer naar: kwekerij@tuingoedfoltz.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.