16 mrt t/m 17 mrt 2024

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

Zonnehoeden, siergrassen en zon- en droogte-minnende planten De Echinacea- en prairietuin

  

   

Onze Echinacea- en prairietuin stamt uit 2010. Hier tonen we onze Nederlandse Planten Collectie Echinacea in een natuurlijke omgeving. In deze tuin hebben we ruim 60 verschillende Echinacea's aangeplant in combinatie met siergrassen en vaste planten die het goed doen in een prairie-achtige omgeving; oftewel zonminnende planten die vrij droog kunnen staan.

Een rondgang door de tuin - een ontwerp van Andries Bierling - biedt veel ideeën voor de toepassing van deze geweldige zomerbloeiers. Desgewenst adviseren we graag over de toepassing van Echinacea's en siergrassen in je eigen tuin. Je vindt de Echinacea- en prairietuin door vanaf het verkoopgedeelte de moerbedden in te lopen, tot voorbij de grote Catalpa.

Echinacea (zonnehoed) stamt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar verschillende variëteiten van de soort voorkomen in de prairies. Door kruisingen te maken van nakomelingen van de meest voorkomende natuurlijke variëteiten, met name Echinacea purpurea, Echinacea pallida en Echinacea paradoxa, zijn er de laatste jaren vele nieuwe kleuren toegevoegd aan het scala van Echinacea's. Nieuwe favorieten zijn b.v. de vuurrode Echinacea 'Tomato Soup', de lime-groene Echinacea 'Green Jewel' en de ceriserode Echinacea 'Fatal Attraction', met haar prachtige donkere stelen.