16 mrt t/m 17 mrt 2024

Goed Gereedschap, Rozen en Clematis Dagen

Goed gereedschap is het halve werk Tuinwinkel

 

In de voormalige stallen van de oude boerderij is een sfeervolle tuinwinkel annex brocanterie ingericht. De gesmede gereedschappen van De Wit worden gepresenteerd op oude Hongaarse tafels in het licht van Franse kristallampen, soms geflankeerd door Belgische heiligenbeelden.

De uitgebreide collectie gesmede gereedschappen van De Wit is deels in samenspraak met ons ontwikkeld. Zo is de penwortelsteker – een absolute topper – speciaal naar onze wensen gemaakt en is de gesmede tuinhark ontworpen naar een afbeelding die wij tegenkwamen in een oud Engels tuinboek. De laatste jaren heeft De Wit veel nieuwe gereedschappen ontwikkeld volgens het zogenaamde spork-systeem, waarbij het woord ’spork’ een samentrekking is van spade en vork. Vooral de sporkschoffel is de favoriet van de medewerkers die onze moerbedden onderhouden; traditionele schoffels worden niet meer aangeraakt sinds de komst van de sporkschoffel.

Alle gereedschappen van De Wit zijn gemaakt van koolstofstaal, de hardste staalsoort. De Wit geeft overigens levenslange garantie op het smeedwerk.

Verder hebben we een uitgebreide lijn Felco- snoeischaren en -zagen, Opinel-zak- en snoeimessen, OXXA- en SHOWA-tuinhandschoenen, stekschaartjes etc. etc.

Twee wanden zijn bekleed met de kleurrijke zakjes zaad van Van Hemert; een lust voor het oog en voor velen een enorme prikkel om weer lekker veel zelf te zaaien.

Verder hebben we een kleine collectie biologische meststoffen van Ecostyle