22 mrt t/m 31 okt 2020

Bestellen kan weer ! mail order reopened

1 apr t/m 17 mei 2020

In samenwerking met Tuinfleur Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee Maand van de Elfenbloem

Maand van de Elfenbloem

 

AFGELAST I.V.M. DE CORONA-EPIDEMIE

 

Ontdek de mysterieuze schoonheid van de Elfenbloem. In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteden we van begin april tot half mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Er is een Epimedium-route uitgezet die leidt langs drie prachtige Elfenbloem-rijke tuinen, die maximaal 15 minuten van elkaar verwijderd zijn. In een halve dag kun je een ongekende hoeveelheid Elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. En veel soorten staan nu volop in bloei. Een prachtig gezicht.

De Epimediums zijn bij Tuingoed Foltz iedere dag - m.u.v. de maandag - te bewonderen. In weekends geven we bij voldoende belangstelling om 14.00 uur een rondleiding door onze bos- en Epimediumtuin en de unieke jungletuin. Ook nemen we je mee door o.m. de schaduwtuin en de moerbedden. Er geldt geen entree.

De beide andere tuinen zijn alleen in het weekend en op afspraak te bezoeken.

Op beide Paasdagen zijn alle drie tuinen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tuinfleur, Oostwold is een aaneenschakeling van bijzondere tuinkamers. Dat Rika en Pieter van Delden plantengek zijn, zie je in ieder hoekje; overal bijzondere, vaak weinig voorkomende planten, waaronder een prachtige collectie Epimediums. Entree: € 3,00 incl. koffie.

Jan Wilde een Tuin ligt op nauwelijks 5 minuten afstand van onze kwekerij. Een rijk begroeide bostuin, met zeeën van Epimediums, die overgaat in een prairieachtige beplanting rond een grote vijver. Eigenaars Jan en Henry houden van beeldende kunst en dat is overal te zien. Entree: vrije gift

In alle drie tuinen is een routekaartje beschikbaar.

De ‘Maand van de Elfenbloem’ beleeft bij ons  z’n hoogtepunt tijdens onze ‘Epimedium- en Eenjarigen Dagen’ op 16 en 17 mei. Lees meer onder: Epimedium + Eenjarigen Dagen

Kijk eens op:

Andere sites die interessant zijn in deze contekst: