22 mrt t/m 31 okt 2020

Bestellen kan weer ! mail order reopened

13 jun t/m 14 jun 2020

Een eldorado voor verzamelaars Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 13 en zondag 14 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Het is een zogenaamd ‘groot open weekend’, oftewel met toeters en bellen, home made gebak, rondleidingen en bijzondere gastkwekers.

Favorieten van de kwekers

Onze kwekers hebben de afgelopen maanden tal van persoonlijke favorieten vermeerderd, vaak maar in kleine aantallen. Nogal wat soorten komen dit weekend voor het eerst in de verkoop. NB Deze soorten kunnen niet worden besteld of gereserveerd; we willen iedereen die de moeite neemt om langs te komen dezelfde kans bieden. Daarnaast zullen verschillende gastkwekers hun favoriete zeldzaamheden meenemen naar Meeden.

Roy Hofstede en Jutta's Staudengarten te gast

Roy Hofstede van kwekerij Het Amsterdamsche Veld heeft net als wij een voorliefde voor winterharde exoten. Daarnaast heeft hij een uitstekende neus voor gekke eetbare planten. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland neemt onder meer tuinorchideeën en rotsplanten mee naar Meeden en heeft ook altijd verrassingen in petto.

Rondleidingen door de tuinen

Veel van de meest zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Schefflera, Colocasia en klimmende Aconitums zijn hier te bewonderen in hun natuurlijke habitat, oftewel onze bostuin, onze jungletuin en verschillende schaduwtuinen. Maar ook de privétuin, de Echinacea- en prairietuin en de Salviatuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

Mediterraan terras met teas &  scones

Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.

Advies: Kom op tijd!  Het loopt vaak storm en van sommige soorten hebben we maar enkele exemplaren kunnen kweken of bemachtigen.

Open van 10 tot 5. Toegang is gratis. Welkom!