13 jun t/m 14 jun 2020

Rare Planten Dagen

13 jun t/m 14 jun 2020

Een eldorado voor verzamelaars Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 13 en zondag 14 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Daarom heben we tijdens deze dagen geen uitgebreide catering en worden er geen rondleidingen gegeven. We vragen bezoekers alert te zijn en voldoende afstand te houden, ook tijdens het afrekenen. Verder biedt ons terrein letterlijk veel ruimte.

Favorieten van de kwekers

Onze kwekers hebben de afgelopen maanden tal van persoonlijke favorieten vermeerderd, vaak maar in kleine aantallen. Nogal wat soorten komen dit weekend voor het eerst in de verkoop. NB Deze soorten kunnen niet worden besteld of gereserveerd; we willen iedereen die de moeite neemt om langs te komen dezelfde kans bieden. 

Roy Hofstede te gast

Roy Hofstede van kwekerij Het Amsterdamsche Veld heeft net als wij een voorliefde voor winterharde exoten. Daarnaast heeft hij een uitstekende neus voor gekke eetbare planten.

Mediterraan terras

Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.

Open van 10 tot 5. Toegang is gratis. Welkom!